کمک یک میلیارد دلاری دولت برای خانه های پیش ساخته

از ابتدای اسفندماه سال گذشته که موضوع صنعتی سازی ساختمان مطرح شد بیش از ۲۰۰ شرکت، آمادگی خود را اعلام کردند تا در این مسیر نقش آفرینی کنند

0 نظر
 صنعتی سازی ساختمان براساس مصوبه هیأت وزیران به سازمان گسترش و نوسازی ابلاغ شد تا این بخش برای ساخت ۳۰۰ هزار واحد مسکونی در سال ظرفیت ایجاد کند. با استقبال شرکت های مختلف که در صنعتی سازی ساختمان و مصالح نوین تجربه داشتند با نظر مرکز تحقیقات مسکن، با ۱۰۰ گروه تفاهم نامه امضا شد و اکنون تفاهم نامه به مرحله اجرا نزدیک شده است.
در این راستا صفر خلیل ارجمندی معاون گسترش پروژه های صنعتی سازمان گسترش و نوسازی، می گوید: تاکنون برای صنعتی سازی ساختمان هیچ کاری انجام نشده است. براین اساس سازمان گسترش با توجه به رسالت صنعتی سازی در بخش ساختمان با همکاری وزارت صنایع و معادن، استارت این مهم زده شد تا دولت بتواند به نیاز مردم در خانه دار شدن پاسخ دهد.وی با بیان اینکه شرکت مپسا که زیرمجموعه سازمان گسترش است برای صنعتی سازی ساختمان، تجهیز شده، خاطرنشان کرد: این شرکت به نمایندگی از سازمان گسترش با ۸۰ گروه تفاهم اجرا کرده که از این تعداد ۲۷ شرکت به ثبت رسیده است. سهم مپسا در قراردادهای یادشده ۴۰ درصد و سهم شرکت ها ۶۰ درصد است. البته باید گفت که وضعیت ۱۴ شرکت دیگر برای صنعتی سازی ساختمان در دست بررسی است و ۱۳ شرکت دیگر نیز در جریان اقدامات اولیه هستند.ارجمندی، اذعان داشت: ۱۸ شرکت از ۲۷ شرکت، به بانک معرفی شده اند تا جهت استفاده از تسهیلات حساب ذخیره ارزی اقدامات لازم را انجام دهند.این شرکت ها برای واردات ماشین آلات خود قرار است از یک میلیارد دلاری که دولت برای صنعتی سازی ساختمان کنار گذاشته، استفاده کنند.وی با بیان اینکه ۷ شرکت برای اخذ زمین معرفی شده اند، تصریح کرد: تا هفته آینده دو کارخانه، خانه های پیش ساخته و تولید مصالح نوین افتتاح شود. این کارخانه ها در مراکزی تمرکز خواهند داشت که قرار است انبوه سازی صورت گیرد. اولین کارخانه در اطراف شهر پرند، مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.معاون گسترش پروژه های صنعتی سازمان گسترش، با اشاره به اینکه طرح مسکن مهر می تواند شامل صنعتی سازی ساختمان شود، گفت: براساس توافق وزارتخانه های مسکن و تعاون بخشی از واحدهای مسکونی ۹۹ ساله از این طریق احداث خواهند شد.همچنین به صورت پایلوت، شرکت مپسا، متولی ساخت ۲ هزار واحد مسکونی در اطراف شهر جدید پرند یا هشتگرد خواهد شد. این واحدها با استفاده از مصالح نوین و یا خانه های پیش ساخته که در کارخانه مونتاژ می شوند، احداث خواهند شد. هدف سازمان گسترش از صنعتی سازی ساختمان ضمن ایجاد کارخانه، انبوه سازی واحدهای مسکونی است.وی، تأکید کرد: کارخانه ها و تجهیزات صنعتی سازی ساختمان کاملاً وارداتی است و شرکت ها با شریک خارجی خود بزودی مشغول به کار می شوند.ارجمندی ادامه داد: برای آنکه نیاز مردم در بخش مسکن رفع شود و امکان ساخت یک و نیم میلیون واحد مسکونی فراهم گردد باید به صنعتی سازی ساختمان روی آوریم. در این جریان در وزارتخانه مسکن در بخش اعطای زمین و تعاون در بحث مصرف کننده در قالب مسکن مهر، بهتر می توان مسیر صنعتی سازی ساختمان را پیش ببرد.
هنر صنعتی سازی این است که استاندارد واحدهای مسکونی ارتقا پیدا می کند و انبوه سازی با سرعت بالایی دنبال می شود.وی با بیان اینکه سازمان گسترش تا سه سال آینده به ساخت ۳۰۰ هزار واحد مسکونی در طول سال، دست خواهد یافت، گفت: در شرایط فعلی، با ظرفیت پایین کارخانه های خانه های پیش ساخته، قیمت نهایی از روش های قدیمی بین ۵ تا ۱۰ درصد بالاتر است. اما پیش بینی می کنیم طی سال های آینده با روان شدن این مهم و افزایش میزان محصولات، قیمت خانه های پیش ساخته و مصالح نوین ارزان تر می شود.معاون گسترش پروژ ه های صنعتی سازمان گسترش عنوان کرد: خوشبختانه قیمت مسکن روبه تنزل است که دلیل این افت قیمت، از گردونه خارج شدن متقاضیان مسکن در قالب مسکن مهر و حذف ارزش زمین از ساخت و ساز است.به اعتقاد کارشناسان، ورود خانه های پیش ساخته باعث جلوگیری از فعالیت بساز بفروش ها می شود و دیگر خانه ها در کشورمان بنا نمی شوند که موضوع کیفیت و ضدزلزله بودن آن زیر سؤال برود.به هرترتیب خانه های پیش ساخته ضمن آنکه در کارخانه و براساس استانداردهای روز مونتاژ و در محل نصب می شوند، می توانند نیاز مصرف کنندگان را پاسخ دهند.در این راستا سایر سازمان ها چون شهرداری برای ادامه این روند اعلام آمادگی کرده و اعلام داشته اند: شهرداری برای دادن مجوز به خانه های پیش ساخته از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد. این درحالی است که در گذشته شایعه این وجود داشت که شهرداری با دادن پلاک و مجوزهای لازم موافقت نکند.

منبع خبر : روزنامه ايران

نظر شما

پست الکترونیکی شما نمایش داده نمی شود. همه فیلد ها اجباری می باشد.

تمامی كالاها و خدمات اين فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می‌باشند و فعاليت‌های اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوری اسلامی ايران است
برداشت هر نوع اطلاعات آماری، اقتصادی و خبری از سایت ایران فایل به منظور چاپ و انتشار در رسانه های خبری دیداری و نوشتاری، صرفا با ذکر منبع مجاز بوده و بلا مانع است در غیر این صورت کپی غیر مجاز مطالب، بخصوص فایل های فروش و اجاره ملک پیگرد حقوقی خواهد داشت
 Copyright 2015 All rights reserved, Iran File - Powered by Iran File