ظرف پنج سال آينده به ويژه سالهاى ۹۲ - ۱۳۹۱ شاهد نقطه اوج تقاضاى مسکن خواهيم بود و پس از آن باروند کاهش تقاضا در بازار مواجه مى شويم
تقاضاى مسکن در ايران تا ۵ سال آينده به اوج مى رسد

ظرف پنج سال آينده به ويژه سالهاى ۹۲ - ۱۳۹۱ شاهد نقطه اوج تقاضاى مسکن خواهيم بود و پس از آن باروند کاهش تقاضا در بازار مواجه مى شويم
22 - مهر
محمود جهانى، مديرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت مسکن و شهرسازى اعلام کرد: در قالب پنجمين برنامه توسعه کشور در واقع با فشار جدى تقاضا مواجه هستيم و وزارت مسکن و شهرسازى درجهت ساماندهى به اين امر برنامه ريزى مى کند.
وى افزود: هدف گذارى براى افزايش توليد و سرمايه گذارى در بخش مسکن بايد در چارچوب برنامه پنجم ديده شود واکنون با توجه به نرخ رشد مواليد در سالهاى اوليه پيروزى انقلاب شاهد تشکيل سالانه ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزار خانوار جديد هستيم. به گفته جهانى، سالهاى ۹۲ - ۱۳۹۱ به ترتيب يک ميليون و ۵۰ هزار واحد مسکونى و ۱/۱ميليون خانه نياز داريم که با توجه به تخريب و استهلاک يک ميليون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونى در سال اين ميزان واحد مسکونى بايد ساخته شود.
وى خاطرنشان ساخت: اعداد و ارقام پيش بينى شده در قالب برنامه ها چنانچه در سال مورد نظر تحقق نيابد تقاضاها به سالهاى آينده انتقال پيدا مى کند و اين امر مشکلاتى را به دنبال خواهد داشت. جهانى گفت: دستور کار وزارت مسکن و شهرسازى طرح جامع است و در آن ۹ برنامه در قالب ۵۵ راهکار اجرايى طراحى و سياست هاى کلان براى افق ۱۴۰۴ براساس سند توسعه و توانمندى ۲۰ ساله مشخص شده است.
وى دستيابى به اهداف کمى پيش بينى شده در سند چشم انداز را مهم خواند و گفت: دستيابى بطور طبيعى به اين اهداف در چهار برنامه پنج ساله بايد تحقق يابد. وزارت مسکن و شهرسازى از سال گذشته برنامه تامين زمين به استعداد ساخت يک ميليون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونى هدف گذارى کرده که تاکنون زمين به استعداد ساخت يک ميليون و ۲۴۰ هزار واحد مسکونى فراهم و اراضى براى ساخت ۳۰۰ هزار واحد مسکونى آماده سازى شده است.
جهانى يادآور شد: براساس سرشمارى نفوس و مسکن ۱۳۸۵ ميزان خانوارهاى کشور ۵/۱۷ ميليون گزارش شده، درحالى که آمار واحد مسکونى ۱۶ ميليون واحد و در برنامه اين وزارتخانه برطرف ساختن ميزان کمبود واحدهاى مسکونى نيز پيش بينى شده است.