تبعات اختصاص وام 30میلیونی به سازندگان شخصی

سیاست جدید بانک مرکزی مبنی بر اختصاص وام 30میلیون تومانی به سازندگان شخصی از یک سو و طرح جدید شورای‌عالی مسکن درباره اجازه ساخت مسکن مهر به گروه‌های زیر 10نفر با انتقادهایی از سوی انبوه‌سازان روبه‌رو شده است

0 نظر

انبوه‌سازان می‌گویند: هر دو اقدام فوق به نوعی زمینه حذف تدریجی فعالیت حرفه‌ای و انبوه‌سازی را در بخش ساخت‌وساز فراهم آورده است.
با اعطای وام 30میلیون تومانی ساخت به سازندگان شخصی عملا شرایطی فراهم می‌شود تا افراد غیرمتخصص تنها با سپرده‌گذاری چند ماه در بانک سرمایه لازم برای ساخت را دریافت کنند.
از سوی دیگر اجازه دولت به اعضای تعاونی‌های مسکن مهر برای ساخت آپارتمان‌های حدود 4طبقه نیز باعث خواهد شد تعاونی‌ها، بی‌نیاز از انبوه‌سازان خودسرانه اقدام به ساخت‌وساز کنند.
مجموعه این مسائل که در واقع دورنمای تصمیمات بانک مرکزی و شورای‌عالی مسکن است از هم‌اکنون برای انبوه‌سازان معتبر قابل تصور است و به همین دلیل آنان خواستار تجدیدنظر روی این تصمیمات هستند.
رییس انجمن انبوه‌سازان استان تهران در همین زمینه گفت: وام 30میلیون تومانی ساخت مسکن بهتر است فقط در اختیار انبوه‌سازان قرار گیرد، چرا که انبوه‌سازان با این تسهیلات قادرند در زمان بهینه و با کیفیت به مراتب بهتر از شخصی‌سازی یک بلندمرتبه را ساخته و تحویل دهند.

ایرج رهبر افزود: وقتی انبوه‌ساز ساخت 500واحد مسکونی را تقبل می‌کند می‌تواند برای اجرا و ساخت آنها برنامه‌ریزی دقیق انجام دهد، ضمن این که این توانایی را دارد از روش‌های صنعتی‌سازی استفاده کند.
رهبر تاکید کرد: اما زمانی که به تک‌سازی‌ها قناعت کنیم هیچ گونه برنامه‌ریزی دقیق و علمی به منظور ساخت مسکن بهینه نمی‌توانیم داشته باشیم. رییس انجمن انبوه‌سازان مسکن استان تهران تاکید کرد: اگر قرار باشد در عرصه ساخت و ساز مجددا تک‌سازی‌ها رواج یابد و واگذاری زمین به صورت پراکنده ترویج شود مسکن مهر در همان مراحل اجرای اولیه با شکست مواجه خواهد شد.
رهبر تاکید کرد: فردی‌سازی در طرح مسکن مهر باعث عدم استفاده از فن‌آوری‌های نوین در امر ساخت‌و‌ساز می‌شود، چرا که افراد متخصص از این امر آگاهی ندارند.
این انبوه‌ساز در ادامه خاطر نشان کرد: ارائه پیشنهاد پرداخت وام 30میلیون تومانی به منظور ساخت برای هر واحد مسکونی حتی اگر عملی نشود، اما احساس ریزش چنین مقدار اعتباری به بازار مسکن تبعات روحی جبران ناپذیری را دارد، چرا که در نهایت موجب می‌شود قیمت مسکن دوباره رشد فزاینده‌ای داشته باشد.
رییس انجمن انبوه‌سازان استان تهران با اعلام این خبر گفت: اگر چه تا این لحظه مسوولان بانک مسکن اعلام می‌کنند که آمادگی پرداخت چنین وامی را ندارند، ولی از نظر روحی جامعه مصرف کننده مسکن دچار نوسان می‌شود که همین امر بالطبع قیمت مسکن را افزایش خواهد داد.
ایرج رهبر تاکید کرد: پیشنهاد می‌شود این وام در اختیار سازندگان و انبوه‌سازان قرار گیرد و بعد از ساخت به متقاضی واگذار شود.


منبع خبر : دنیای اقتصاد

نظر شما

پست الکترونیکی شما نمایش داده نمی شود. همه فیلد ها اجباری می باشد.

تمامی كالاها و خدمات اين فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می‌باشند و فعاليت‌های اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوری اسلامی ايران است
برداشت هر نوع اطلاعات آماری، اقتصادی و خبری از سایت ایران فایل به منظور چاپ و انتشار در رسانه های خبری دیداری و نوشتاری، صرفا با ذکر منبع مجاز بوده و بلا مانع است در غیر این صورت کپی غیر مجاز مطالب، بخصوص فایل های فروش و اجاره ملک پیگرد حقوقی خواهد داشت
 Copyright 2015 All rights reserved, Iran File - Powered by Iran File