سرانجام طرح مالیات بر خانه های به کجا رسید؟

براساس این گزارش افزایش قیمت مسکن علاوه ‌بر تهران در بسیاری از شهرستان‌های دیگر نیز اتفاق افتاده است، مگر آنکه شهرستانی این ویژگی‌ را ‌داشته باشد که قیمت مسکن در آن از سیاست‌های ملی مستثنا باشد

0 نظر
به گزارش خبرنگار ایران فایل ، اخذ مالیات از خانه های خالی  به گفته بسیاری از کارشناسان می تواند بخش مهمی از مشکلات حوزه مسکن را حل کند اما متاسفانه در چند سالی که مطرح شده هربار با موافقان ومخالفان بسیاری همراه بوده است.
عباس آخوندی وزیر راه وشهرسازی در خصوص رشد جمعیت کشور معتقد است، در حالی که طی 15 سال گذشته نرخ رشد جمعیت به 1.3 درصد کاهش یافته تعداد خانوارهای ایرانی در این مدت به بیش از 4 درصد افزایش پیدا کرده اند ، در برنامه ریزی صورت گرفته برای افزایش مسکن باید رشد خانوارها در نظر گرفته شود نه آنکه در حوزه ساخت و ساز به رشد جمعیت توجه شود.
آخوندی در خصوص عدم تناسب ساخت مسکن در کشور با افزایش خانوارها معتقد است: این عدم تناسب سبب شده هم اکنون شاهد مشکلاتی در حوزه ساخت و ساز مسکن کشور باشیم به طوری که 1.5 میلیون نفر از جمعیت کشور در یک اتاق زندگی می کنند و این نشان می دهد مداخله دولت طی چند سال گذشته در حوزه ساخت و ساز سبب بروز مشکلات زیادی در این زمینه شده به طوری که کیفیت زندگی در شهرهای کشور به پایین ترین سطح خود رسیده است.
براساس این گزارش؛ یکی از مشکلات موجود در بازار مسکن حضور تقاضاهای سوداگرانه است که سبب ایجاد حباب و بی‌نظمی در بازار مسکن شده است. برای حل این مشکل دولت می‌تواند تقاضای سوداگرانه در بازار را با استفاده از ابزار‌های مالیاتی کنترل و سرمایه‌ها را به بخش تولید هدایت نماید و زمینه لازم برای کاهش قیمت مسکن را فراهم آورد. 
این گزارش می افزاید : CGT یا مالیات بر عائدی سرمایه، قدیمی‌ترین مالیات حوزه زمین و مسکن است که بر افزایش قیمت زمین و مسکن (عایدی سرمایه) وضع می‌شود.البته در کنار مالیات بر عائدی سرمایه، مالیات بر خانه‌های خالی نیز یکی دیگر از ابزارهای مالیاتی برای کنترل تقاضاهای سرمایه‌ای و سوداگرانه در بازار زمین و مسکن است.
براساس آمار سازمان نفوذ مسکن در سال 1390 بالغ بر یک میلیون و 666 هزار واحد مسکونی خالی در تهران شناسایی شده که این رقم معادل 8 درصد مسکن کل کشور و 11درصد خانه های تهران است. 
اخذ مالیات از خانه های خالی که چندی پیش در صحن مجلس شورای اسلامی مطرح شده مورد اقبال برخی از نمایندگان قرار نگرفت و با مخالفت هایی همراه شد.
موافقان این طرح با اذعان به اینکه اخذ مالیات از خانه های خالی می تواند مرهمی برای کاهش قیمت اجاره با تقویت و افزایش عرضه در بازار مثلا فروش آپارتمان در تهران باشد، می گویند: اجرای این طرح سبب الزام مالکان به عرضه واحدهای خالی می شود و از این رهگذر عرضه در بازار زیاد و قیمت ها هم کاهش خواهد یافت.
این گروه هرگونه افزایش قیمت در بازار مسکن را با اجرای این طرح رد می کنند و معتقدند اگر این طرح با ضوابط مشخص و مدیریت مناسب اجرا شود نه تنها کمبود واحدهای مسکونی در بازار را حل می کند که موجب شفافیت قیمت اجاره هم خواهد شد.
براساس این گزارش البته وزارت راه وشهرسازی نیز دل خوشی از اجرای طرح اخذ مالیات  طرح مانند وزارت راه و شهرسازی با موثر نبودن هرگونه ابزار تنبیهی در بازار، اخذ مالیات از خانه های خالی را موجب افزایش قیمت ها در بازار و در نهایت به ضرر مصرف کننده می دانند.
وزیر راه و شهرسازی در این باره معتقد است: با توجه به نرخ تورم در کشور طرح دریافت مالیات از خانه های خالی باعث کاهش تولید می شود و انگیزه ساخت و ساز را در کشور کاهش می دهد.
براساس این گزارش  همچنین بسیاری از مخالفان این طرح از سخت بودن شناسایی خانه های خالی گله مند هستند ومعتقدند که این شناسایی از طریق مصرف آب وبرق و یا سایر بخش ها امکان پذیر نیست.
این در حالی است که طرح مالیات بر مسکن خالی اگرچه به تازگی در کشور ما مطرح شده اما در بسیاری از کشورهای دنیا این طرح به شکل قانونی و مشخص سالهاست که اجرا می شود و بخشی از منبع درآمد دولت ها نیز به شمار می رود.
براساس برخی آمار، بیش از 1.5 میلیون واحد مسکونی خالی در کشور وجود دارد که نزدیک به 500 هزار واحد آن هم در تهران هستند؛ حال باید منتظر ماند و دید که اخذ مالیات از خانه های خالی که می تواند گره کوچکی از مشکلات افزایش قیمت مسکن را حل کند چه موقع از پشت درهای بسته بیرون خواهد آمد.

منبع خبر : ایران فایل

نظر شما

پست الکترونیکی شما نمایش داده نمی شود. همه فیلد ها اجباری می باشد.

تمامی كالاها و خدمات اين فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می‌باشند و فعاليت‌های اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوری اسلامی ايران است
برداشت هر نوع اطلاعات آماری، اقتصادی و خبری از سایت ایران فایل به منظور چاپ و انتشار در رسانه های خبری دیداری و نوشتاری، صرفا با ذکر منبع مجاز بوده و بلا مانع است در غیر این صورت کپی غیر مجاز مطالب، بخصوص فایل های فروش و اجاره ملک پیگرد حقوقی خواهد داشت
 Copyright 2015 All rights reserved, Iran File - Powered by Iran File