پنج نوع ابزار مالیاتی برای مسکن

وزارت راه‌وشهرسازی بسته‌ای حاوی 5 ابزار مالیاتی را بابت تکمیل طرحی که کمیسیون اقتصادی مجلس برای کنترل بازار مسکن تهیه کرده، به این کمیسیون ارائه کرد

0 نظر

درخواست تصویب 5 ابزار مالیاتی برای تنظیم بازار مسکن طی نامه‌ای از وزارت راه‌وشهرسازی به دو کمیسیون تخصصی مرتبط با اقتصاد مسکن، تحویل شد.
مسوولان معاونت امور مسکن وزارت راه‌وشهرسازی برای تحقق دو هدف «حفظ رونق در ساخت‌وسازهای مسکونی ارزان‌قیمت» و «بازدارندگی در رشد فصلی اجاره‌بها» هفته گذشته در جلسه‌ای با اعضای کمیسیون عمران و کمیسیون اقتصادی مجلس، متن پیشنهادهای کارشناسی این وزارتخانه برای تکمیل طرح کنترل قیمت‌مسکن را در اختیار نمایندگان قرار دادند.
کمیسیون اقتصادی مجلس ماه گذشته از تدوین یک طرح برای کنترل قیمت مسکن و پیگیری برای تصویب سریع آن در صحن بعد از ماه رمضان خبر داد.این کمیسیون محور طرح خود را مقابله مالیاتی با خانه‌های خالی درنظر گرفته اما در نامه‌ای که وزارت راه‌وشهرسازی تحویل این کمیسیون داده، بسته‌ کاملی برای مالیات‌های قابل استفاده در بازار مسکن، تعریف شده که در صورت تبدیل آن به قانون، دولت برای همیشه از تصویب بخشنامه‌های موردی که بعضا در هیات تطبیق قوانین مجلس اجرای آن «مشکل‌دار» تعبیر می‌شود، خلاص خواهد شد.طی دو سال گذشته دولت چندین بار برای لغو مالیات در بخش ساخت مسکن‌مهر یا برای اخذ مالیات از محتکران مسکن (دارندگان خانه‌های خالی) اقدام کرد اما خلأ مصوبه قانونی ابلاغ مجلس، قصد دولت را ناکام گذاشت.دراین باره ابوالفضل صومعلو معاون امور مسکن وزارت راه‌وشهرسازی به «دنیا‌ی‌اقتصاد» گفت: 5 نوع راهکار مالیاتی شامل اخذ دو نوع مالیات و لغو یا معافیت سه نوع مالیات دیگر را به مجلس پیشنهاد کرده‌ایم و امیدواریم این ابزارها در طرحی که کمیسیون اقتصادی مجلس ظرف روزهای آینده تصویب و در صحن مطرح می‌کند، به تصویب نهایی برسد.صومعلو تصریح کرد: برای خانه‌های خالی راهکار اخذ مالیات معادل 2هزارم ارزش روز املاک بدون‌استفاده را ارائه کرده‌ایم به این صورت که این مالیات از مالکان بیش از دو واحدمسکونی خالی‌ازسکنه دریافت شود.معاون امور مسکن درباره ابزارهای دوم و سوم نیز افزود: برای کنترل اجاره‌بها در حریم نرخ تورم نیز پیشنهاد تصویب قانونی جرایم تعزیراتی و در عین حال مشوق معافیت مالیاتی آپارتمان‌های اجاره‌ای کمتر از 120 مترمربع را ارائه کرده‌ایم تا از یکسو اجاره‌داری واحدهای مسکونی هماهنگ با متراژ الگوی مصرف رونق بگیرد و از سوی دیگر ریسک مالی برای اجاره‌بهای کاذب با پشتوانه قانونی که مجلس در برخورد با موجران گرانفروش تصویب می‌کند، افزایش یابد.
صومعلو که هفته گذشته در کمیسیون عمران مجلس برای تشریح ابزارهای مالیاتی حاضر شد و این هفته نیز با اعضای کمیسیون اقتصادی جلسه دارد، درباره ابزار چهارم گفت: پیشنهاد کرده‌ایم کلیه ساخت‌وسازهای مسکونی ارزان‌قیمت برای گروه‌های کم‌درآمد که به‌صورت مسکن‌مهر یا شبیه آن، احداث می‌شود از مالیات‌بردرآمد و انواع مالیات‌هایی که در بازار ساخت‌وساز از سازنده‌ها دریافت می‌شود، معاف شوند.این مقام وزارت راه‌وشهرسازی افزود: ساخت‌وسازهای مسکونی با خصلت مسکن‌مهر با کمترین قیمت و هزینه، به اجرا درمی‌آید و با سایر ساخت‌وسازها که محدودیتی در قیمت‌گذاری آنها وجود ندارد، تفاوت دارد طوری که هدف در این پروژه‌ها کاهش قیمت تمام‌شده و رساندن آن به سطح قدرت خرید کم‌درآمدها است که به این منظور مالیات‌های متعدد نیز باید از آن برداشته شود.
صومعلو ابزار پنجم مالیاتی را حذف مالیات نقل‌وانتقال از اولین فروش واحدهای مسکونی نوساز عنوان کرد و گفت: با لغو اخذ این مالیات از فروش واحدهای مسکونی تازه‌ساز، انگیزه ساخت انبوه و فروش سریع آپارتمان در بازار چندبرابر خواهد شد.


منبع خبر : دنیای اقتصاد

نظر شما

پست الکترونیکی شما نمایش داده نمی شود. همه فیلد ها اجباری می باشد.

تمامی كالاها و خدمات اين فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می‌باشند و فعاليت‌های اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوری اسلامی ايران است
برداشت هر نوع اطلاعات آماری، اقتصادی و خبری از سایت ایران فایل به منظور چاپ و انتشار در رسانه های خبری دیداری و نوشتاری، صرفا با ذکر منبع مجاز بوده و بلا مانع است در غیر این صورت کپی غیر مجاز مطالب، بخصوص فایل های فروش و اجاره ملک پیگرد حقوقی خواهد داشت
 Copyright 2015 All rights reserved, Iran File - Powered by Iran File