پایان ولخرجی‌های عمرانی در دبی

بازار مستغلات دبی، پس از ده‌ سال رونق بی‌نظیر، ناگهان دستخوش رکود شده است. در این میان، هزاران ایرانی که سرمایه‌های خود را در معاملات ساختمان و مسکن به کار انداخته‌اند در آستانه ورشکستگی قرار گرفته‌اند

0 نظر
دبی، ظرف ده سال، از یک بندر کوچک در حاشیه خلیج فارس به یک متروپل جهانی برای فعالیت‌های ساختمانی تبدیل شد، اما به نظر می‌رسد که این دوران به پایان خود رسیده باشد. این دگرگونی، بسیار ناگهانی صورت گرفت. در ماه اکتبر امسال، امیر دبی در یک نمایشگاه ساختمانی پرده از طرح ایجاد «باغ جمیره» برداشت و اعلام کرد که «ونیز خلیج فارس» با ۷۰میلیارد دلار سرمایه گذاری، در ساحل الجمیره بنا خواهد شد. مجمع الجزایری مرکب از آسمانخراش‌ها، پارک‌ها و کانال‌های مصنوعی که بخشی از آن در خشکی و بخشی دیگر از آن در دریا خواهد بود.
همزمان با اعلام این خبر، هشت کشتی خاکبرداری عظیم، در ساحل الجمیره لنگر انداختند. این کشتی‌ها، قرار بود میلیون‌ها متر مکعب خاک و سنگ را از خشکی به دریا بریزند تا باغ جمیره بر آن بنا شود، اما در آغاز ماه نوامبر، کشتی‌ها ناگهان در میان حیرت ساکنان مناطق ساحلی الجمیره ناپدید شدند. حدس و گمان‌ها، درباره علت آمد و رفت کشتی‌ها، ادامه یافت تا این که مسوولان شرکت دولتی توسعه ساختمانی دبی معما را گشودند. آن‌ها اعلام کردند که طرح ایجاد باغ جمیره، به دلیل سرایت بحران مالی جهانی به دبی، فعلا اجرا نخواهد شد.
همراه با توقف اجرای طرح عظیم باغ جمیره، طرح‌ ساختمان آسمانخراشی با ارتفاع هزار متر، یک مجموعه بزرگ هتل و بخش بزرگی از ویلاهای لوکس جزیره نخل نیز متوقف شد. شرکت ناکهید هم، به عنوان مجری این طرح‌ها، ناگزیر ۵۰۰ نفر از ۳هزار و ۳۰۰ همکار خود را اخراج کرد.
دوران رونق کم‌نظیر فعالیت‌های ساختمانی دبی، به گونه‌ای پایان می‌یابد که در هیچ نقطه دیگر جهان، مشابه آن دیده نشده است. ظرف ده سال گذشته، شیخ‌های دبی، شبانه روز چنان مشغول ساختن بودند که به نظر می‌رسید ذخیره سیمان و آهن و شیشه جهان، به زودی به پایان خواهد رسید. اما اکنون این ذخیره پول جهان است که به پایان می‌رسد. بدهی‌های سنگین روی دست امیر دبی مانده است. بحران مالی جهانی، چنان غافلگیرکننده به سراغ امارات متحده عربی رفته است که تا چند هفته پیش هیچ‌کس آن را تصور نمی‌کرد.
نشریه اشپیگل آنلاین اخیرا نوشت: «کسی که در سال ۲۰۰۳ پانصد هزار یورو برای یک ویلای لوکس جزیره نخل پرداخت، در تابستان امسال می‌توانست ۲میلیون و ۵۰۰هزار یورو بابت آن دریافت کند». هزاران ایرانی نیز توانستند با معاملات قولنامه‌ای، در بازار مستغلات دبی به سودهای کلان دست یابند، اما از تابستان امسال، سیر نزولی قیمت‌ها آغاز شد و آن‌ها نیز به تدریج خطر ورشکستگی را لمس کردند.

منبع خبر : دنیای اقتصاد

نظر شما

پست الکترونیکی شما نمایش داده نمی شود. همه فیلد ها اجباری می باشد.