وضعیت بازار مسکن در سه ماهه اول سال و نمودار

در طول بهار سال 1395، متوسط قیمت به حدود 40 میلیون ریال به ازای هر مترمربع رسیده که بیشترین آن در خردادماه بوده است. در خردادماه سال 1395، متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله‌شده از طریق معاملات ملکی شهر تهران، نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 1.2 و 3.5 درصد افزایش نشان می‌دهد

0 نظر
به گزارش خبرنگار ایران فایل ، قوی ترین موتور جستجوی املاک و مستغلات؛در فصل بهار سال جاری بازار مسکن کشور به وضعیت رکودی سه سال اخیر خود ادامه داد و کماکان تغییر قابل توجهی را در قیمت و تعداد معاملات شاهد نبود. بر اساس آمار سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور که توسط اداره بررسیها و سیاستهای اقتصادی بانک مرکزی تهیه و منتشر میشود، متوسط قیمت یک مترمربع واحد مسکونی معاملهشده در فصل بهار 1395 نسبت به دوره مشابه سال قبل به صورت میانگین 4.2 درصد رشد داشته است. 

اگرچه دادههای رسمی از قیمت سایر شهرهای بزرگ برای فصل بهار در دسترس نیست، با توجه به دادههای شهر تهران، رشد کمتری برای قیمت مسکن در سطح کشور برآورد میشود.
از ابتدای سال 1394 تاکنون، بیشترین قیمت واحد مسکونی در تهران در اسفند 1394 رقم خورده و پس از آن در فروردینماه قیمت واحدهای مسکونی معاملهشده تقریباً به سطح قیمتهای بهمنماه رسیده است. در طول بهار سال 1395، متوسط قیمت به حدود 40 میلیون ریال به ازای هر مترمربع رسیده که بیشترین آن در خردادماه بوده است. در خردادماه سال 1395، متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معاملهشده از طریق معاملات ملکی شهر تهران، نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 1.2 و 3.5 درصد افزایش نشان میدهد.
 
روند معاملات نیز افت و خیزهای متعددی را تجربه کرده است. در طول سال همواره در فروردینماه و همچنین ماه رمضان تعداد معاملات افت قابل توجهی دارد. اگر فصل بهار سال 1395 را با بهار 1394 مقایسه کنیم، هم در فروردین و هم در اردیبهشت تعداد معاملات ثبتشده در سال 1395 بیشتر از ماه مشابه سال قبل بوده، اما چون نیمی از خرداد 1395 با ماه رمضان همزمان شده، این ماه در مقایسه با ماه مشابه سال قبل با 0.6 درصد افت همراه بوده است. مجموع تعداد واحدهای مسکونی معاملهشده در بهار 1395 حدود 37 هزار عدد بوده که نسبت به بهار سال قبل معادل شش درصد با افزایش همراه بوده است. این افزایش تعداد معاملات میتواند نشانهای برای خروج از وضعیت رکودی و ورود به دوره رونق در ماههای آینده باشد.


طی شش ماه اخیر عمده معاملات انجامشده در تهران (حدود یکچهارم) در دو منطقه 4 و 5 شهرداری صورت گرفته است. این دو منطقه در طول چند سال اخیر نیز همواره بخش غالب تعداد معاملات را به خود اختصاص دادهاند. البته وسعت نسبتاً بیشتر آنها نسبت به سایر مناطق میتواند دلیل مهمی بر آمار بالای تعداد معاملات در آنها باشد. پس از آن نیز مناطق 2، 15 و 14 در رتبههای بعدی تعداد معاملات قرار دارند.


اگر واحدهای مسکونی با متراژ 30 تا 200 مترمربع را در بازههای 10 مترمربعی دستهبندی کنیم، در طول یک سال اخیر به طور متوسط بیشترین سهم (16 درصد) به واحدهای 70 تا 80متری تعلق میگیرد. توزیع فراوانی تعداد واحدهای سکونی معاملهشده برحسب سطح زیربنا تقریباً یک توزیع نرمال داشته و هر چه از بازه 70 تا 80متری فاصله میگیریم، سهم بازهها از کل کم میشود. نکته قابل توجه اینکه بیش از 75 درصد واحدهای معاملهشده طی این یک سال کمتر از 100 مترمربع زیربنا داشتهاند که نشاندهنده تقاضای بیشتر برای واحدهای کوچک متراژ است. نزدیک به 20 درصد واحدهای معاملهشده نیز بین 100 تا 150 مترمربع مساحت دارند. بنابراین 95 درصد از کل معاملات متعلق به واحدهای کوچکتر از 150 مترمربع است و واحدهای با متراژ بزرگ و لوکس سهم بسیار اندکی از تقاضای بالفعل بازار مسکن تهران در یک سال اخیر را به خود اختصاص دادهاند.



از لحاظ قیمتی نیز واحدهای با مجموع قیمت پایینتر، بیشتر مورد معامله قرار گرفتهاند. همانطور که در نمودار مشخص است، واحدهایی که در مجموع قیمت آنها بین 100 تا 220 میلیون تومان بوده سهم عمده معاملات را به خود اختصاص دادهاند. از این منظر نیز هر چه قیمت واحد مسکونی بالا رفته -چون قدرت خرید متقاضیان محدود بوده- از تعداد معاملات کاسته شده است. از آنجا که بیش از 50 درصد واحدهای معاملهشده مربوط به ساختمانهای با عمر کمتر از پنج سال است، و ارزان بودن نسبی بخش عمدهای از این واحدها مربوط به ساختمانهای نوساز بوده است، این آمار نشان میدهد که حداقل در طول یک سال اخیر واحدهای مسکونی در محلههای ارزانقیمتتر بیشتر مورد معامله قرار گرفته اند.


منبع خبر : ایران فایل

نظر شما

پست الکترونیکی شما نمایش داده نمی شود. همه فیلد ها اجباری می باشد.