ابلاغیه دیرهنگام برای انتخابات نظام مهندسی

ابلاغیه وزیر راه و شهرسازی نشان‌دهنده این است که کسانی که به عنوان هیات‌مدیره سازمان‌های نظام مهندسی انتخاب می‌شوند، اعضای شورای انتظامی و همچنین بازرسان، بدون تاثیرپذیری از سازمان‌ها و نهادهای متبوع خود بتوانند مبتنی بر مبانی مقررات ملی ساختمان و در جهت تحقق آن مقررات تاثیرگذار باشند

0 نظر
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر تصمیم شجاعانه وزیر راه و شهرسازی مبنی بر منع شرکت کارکنان شهرداری‌ها، وزارت کشور و شورای اسلامی شهر و روستا در سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان، گفت: قطعا اگر این ابلاغیه زودتر ارائه می‌شد افرادی که در انجمن‌های حرفه‌ای حضور دارند تمایل بیشتری برای ثبت‌نام پیدا می‌کردند به این خاطر که به‌دلیل حضور برخی از مدیران شهرداری‌ها، وزارت‌کشور و سایر نهادهای مردمی و سازمان‌های دولتی بسیاری از افرادی که به‌دلیل نداشتن توان رقابت با این نهادها و سازمان‌ها از حضور در انتخابات منصرف شده بودند، در تصمیم خود تجدیدنظر می‌کردند.

محمد سالاری تاکید کرد: با این حال با توجه به تعداد قابل‌توجهی که در انتخابات نظام مهندسی ثبت‌نام کرده‌اند باز هم ابلاغیه آخوندی تصمیم درستی بود و بالاخر باید این تصمیم گرفته می‌شد. 

وی تصریح کرد: اگرچه منابع ملی بیشماری در دهه‌های گذشته در امر ساخت و ساز مصرف شد، اما در عین حال اهداف تعیین شده برای سازمان‌های نظام‌مهندسی ساختمان محقق نشد. 

سالاری گفت: به‌طور‌کلی با تصمیم وزیر راه و شهرسازی بر منع حضور کارکنان سازمان‌های دولتی و نهادهای مردمی در هیات‌مدیره سازمان‌های نظام‌مهندسی ساختمان موافقم. وی افزود: به هرحال سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان استان‌ها به عنوان دیده‌بان‌های شهری قرار است در راستای اهداف خود که اجرای مقررات ملی ساختمان و ارتقای کیفیت ساخت و ساز است موثر واقع شوند. از آنجاکه شهرداری‌ها به‌عنوان مراجع صدور پروانه شناخته می‌شوند و همچنین وزارت کشور با توجه به اینکه سازمان همیاری‌ها و شهرداری‌ها زیرمجموعه آن هستند و مسوولان وزارت کشور به لحاظ سازمانی می‌توانند در نحوه انجام امور محوله به نظام مهندسی ساختمان تاثیرگذار باشند به همین‌خاطر نیز تصمیم وزیر راه بر منع آنها در شرکت و عضویت در سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان تصمیم درستی بوده است. 

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای‌اسلامی شهر تهران افزود: ابلاغیه وزیر راه و شهرسازی نشان‌دهنده این است که کسانی که به عنوان هیات‌مدیره سازمان‌های نظام مهندسی انتخاب می‌شوند، اعضای شورای انتظامی و همچنین بازرسان، بدون تاثیرپذیری از سازمان‌ها و نهادهای متبوع خود بتوانند مبتنی بر مبانی مقررات ملی ساختمان و در جهت تحقق آن مقررات تاثیرگذار باشند. قطعا اگر کارکنان شهرداری، وزارت کشور و حتی شورای اسلامی شهر و روستا انتخاب شوند تصمیماتی که به عنوان شخصیت حقیقی می‌گیرند تاثیرپذیر از تصمیمات و منافع سازمانی محل خدمت خواهد بود بنابراین به نظر می‌رسد نتوانند در انجام تصمیمات محوله درست عمل کنند و دچار تردید شوند. به همین‌خاطر نیز اهداف سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان نمی‌تواند محقق شود. سالاری تاکید کرد: وزیر راه و شهرسازی در ابلاغیه جدید خود تصمیم شجاعانه‌ای گرفته است. امیدواریم با رویکردی که در دولت یازدهم وجود دارد مجموعه تصمیمات باعث شود تا سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان بتوانند در راستای اهداف خود که همانا ارتقای کیفیت ساخت و ساز است، دست پیدا کنند. با توجه به اینکه طی دهه‌های گذشته شاهد بودیم که در فرآیند ساخت‌وساز بسیاری از منابع ملی اعم از منابع مادی و نیروهای انسانی مصرف شد اما به اهداف موردنظر نرسیدیم. به گفته رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران، با توجه به مشکلات کشور در حوزه ساخت و ساز و همچنین زلزله‌خیز بودن کلان‌شهرها و اینکه ایران نسبت به سایر کشورها در اجرای کامل مقررات ملی ساختمان موفق عمل نکرده است بنابراین استقلال سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان و عدم تاثیرپذیری از سازمان‌ها و نهادهای دیگر قطعا موجب می‌شود اهداف قانون‌گذار در تشکیل این سازمان محقق شود. به گزارش «دنیای اقتصاد»، طی روزهای اخیر وزیر راه وشهرسازی با استفاده از اختیارات قانونی خود ابلاغیه‌ای مبنی بر ممنوعیت حضور کارکنان و مسوولان وزارت راه و شهرسازی، شهرداری‌ها و وزارت کشور در انتخابات پیش روی سازمان نظام مهندسی تهران صادر کرد. این ابلاغیه به دنبال اعتقاد آخوندی مبنی بر ضرورت عدم مداخله مسوولان و کارکنان نهادهای دولتی در فعالیت‌ها و مسوولیت‌های سازمان نظام مهندسی به‌عنوان یک ارگان غیردولتی، از سوی وی نوشته و لازم‌الاجرا شد.

منبع خبر : دنیای اقتصاد

نظر شما

پست الکترونیکی شما نمایش داده نمی شود. همه فیلد ها اجباری می باشد.