معاملات مسکن روی موج صعود

در بازار مسکن شهر تهران، طی دو ماه اول تابستان، نقل‌وانتقال‌ها نسبت به تابستان سال قبل روند رو به رشدی داشته و در این مسیر افزایش حجم معاملات «اجاره» در مقایسه با «خرید» قابل توجه بوده، به طوری که 38 هزار فقره مبایعه‌نامه و بیش از 8 هزار فقره قرارداد اجاره در این مدت به ثبت رسیده که به ترتیب 36 درصد و 60 درصد رشد داشته است

0 نظر

متقاضیان مسکن در تهران اخیرا از بین دو انتخاب «صاحب‌خانه شدن» یا «اجاره‌نشینی»، به رغم ناسازگاری نرخ‌ها با توان اجاره، گزینه دوم را در اولویت قرار داده‌اند و اگر چه میزان رشد قیمت مسکن طی ماه‌های اخیر کمتر از «نوسان مثبت» در اجاره‌‌بها بوده، اما استقبال بیشتر از معاملات اجاره‌ می‌تواند حاکی از سطح بالای قیمت آپارتمان در مقایسه با قدرت خرید مسکن در پایتخت باشد.
گزارش جدیدی که از سامانه رهگیری معاملات مسکن در اختیار «دنیای‌اقتصاد» قرار گرفته است، نشان می‌دهد در شهر تهران طی دو ماه اول تابستان امسال تعداد معاملات مربوط به اجاره آپارتمان، 60 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش پیدا کرده در حالی‌که حجم خرید مسکن طی این مدت رشد 36 درصدی داشته است.
در ماه‌های تیر و مرداد بیش از 8 هزار اجاره‌نامه در بنگاه‌های مسکن تهران تنظیم شده که این میزان قرارداد در مدت مشابه سال قبل حدود 5 هزار فقره بوده است. در بخش خرید مسکن نیز در دو ماه اول تابستان امسال 38 هزار فقره مبایعه‌نامه در بنگاه‌های املاک برای خریداران مسکن نوشته شده در حالی‌که در مدت مشابه سال قبل، حجم مبایعه‌نامه‌های تنظیمی 28 هزار فقره بوده است. به این ترتیب اگر چه در هفته‌های گذشته از تابستان، معاملات اجاره 17 درصد از کل معاملات مسکن - شامل خرید و اجاره- را در بر گرفته اما در مقایسه با تابستان گذشته، رونق اجاره‌نشینی در پایتخت آن هم با حجم بالا، در آمارها کاملا قابل مشاهده و در عین حال قابل تامل است. افزایش نقل‌وانتقال در بازار اجاره از یک‌سو به معنای کاهش تمدید قراردادهای اجاره و انتخاب محلی با کیفیت پایین‌تر برای پرداخت اجاره‌بهای کمتر است و از سوی دیگر می‌تواند نشانه‌ای قوی از ناسازگاری بین قدرت خرید مسکن و قیمت‌های پیشنهادی برای فروش واحدهای مسکونی باشد که باعث انصراف از خرید و تمایل به اجاره‌نشینی‌ خانوارها شده است. طبق آنچه از معدل قیمت مسکن در شهر تهران طی تابستان به‌دست آمده، متوسط قیمت هر مترمربع واحد‌مسکونی در پایتخت در تیرماه به رقمی معادل یک میلیون و 892 هزار تومان رسیده است که نسبت به قیمت یک میلیون و 740 هزار تومان در تیرماه سال گذشته، سطح ارزش آپارتمان‌ها 6/8 درصد افزایش یافته است. این در حالی است که قیمت‌ها در مقایسه با بهار گذشته آنچنان تغییر محسوسی پیدا نکرده است. پیش از این در فصل بهار سال جاری میانگین قیمت مسکن در پایتخت بین 5/5 تا 5/7 درصد نسبت به بهار 89 افزایش پیدا کرده بود.
در 5 ماه اول امسال 75 هزار معامله خرید و حدود 13 هزار معامله اجاره آپارتمان در تهران انجام و در بنگاه‌ها به ثبت رسیده است که در بخش خرید 29 درصد و در بخش اجاره نیز 8 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است. علت کاهش ناچیز معاملات اجاره در بهار به شیب تند رشد اجاره‌بها در این فصل مربوط می‌شود که طبق گزارش مرکز آمار، نرخ اجاره در سه ماه اول امسال 24 درصد افزایش پیدا کرده بود. این در حالی است که با شروع تابستان و آرام‌شدن مسیر رشد اجاره‌بها – در تیر ماه هزینه اجاره‌نشینی در تهران 15 درصد افزایش یافت- حجم معاملات اجاره به تدریج بالا رفت.
اوضاع کشوری در فصل تابستان
به گزارش «دنیای‌اقتصاد» روایت سامانه رهگیری معاملات مسکن از اوضاع بازار مسکن در کل کشور حاکی است: در دو ماه اول فصل تابستان 166 هزار مبایعه‌نامه و 77 هزار اجاره‌نامه توسط بنگا‌ه‌های مسکن در کل شهرهای کشور تنظیم شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، خرید و فروش آپارتمان در کشور 37 درصد و اجاره‌نشینی نیز 5/8 درصد با رشد مواجه شده است. همچنین در 5 ماه اول از سال جاری 360 هزار فقره قرارداد خرید و فروش مسکن در کل کشور و 135 هزار فقره اجاره‌نامه تنظیم شده که نسبت به مدت مشابه سال 89، معاملات خرید 29 درصد افزایش یافته و در عین حال، معاملات اجاره با کاهش 7 درصدی روبه‌رو شده است.


منبع خبر : دنیای اقتصاد

نظر شما

پست الکترونیکی شما نمایش داده نمی شود. همه فیلد ها اجباری می باشد.