آینده عرضه مسکن در سه سناریو

سخه نهایی از پیش‌نویس جدید طرح جامع مسکن برای تصویب و ابلاغ، به معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی تحویل شد. از طرف وزارت راه و شهرسازی نیز خبر رسید که نسخه نهایی شده طرح جامع مسکن توسط حامد مظاهریان معاون امور مسکن، رونمایی می‌شود

0 نظر
مسوول بازنگری طرح جامع مسکن، از پایان مراحل تهیه و تدوین نقشه راه دولت یازدهم برای هر نوع برنامه‌ریزی در بخش ساخت و تامین مسکن مورد نیاز کشور و اقشار هدف خبر داد و گفت: نسخه نهایی از پیش‌نویس جدید طرح جامع مسکن برای تصویب و ابلاغ، به معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی تحویل شد. از طرف وزارت راه و شهرسازی نیز خبر رسید که امروز نسخه نهایی شده طرح جامع مسکن توسط حامد مظاهریان معاون امور مسکن، رونمایی می‌شود.

معاونت مسکن امروز با انتشار متن کامل نسخه جدید طرح جامع مسکن، به مدت یک ماه، امکان نقد و اعلام نظر کارشناسان، دانشگاهیان و همچنین سازمان‌ها و دستگاه‌‌های مختلف نسبت به محتوای این طرح را فراهم می‌کند و پس از مهلت مقرر، چنانچه نیاز به اصلاح متن طرح براساس نظرات تخصصی دریافتی، وجود داشته باشد، اقدامات ویرایشی انجام می‌شود و سپس نسخه ملاک عمل طرح جامع مسکن، برای اجرا در دولت، ابلاغ خواهد شد. 

روز گذشته فردین یزدانی، مسوول بازنگری طرح جامع مسکن که در طول یک‌سال و نیم اخیر، مسوولیت به‌روزرسانی نسخه اولیه طرح –نوشته شده در سال 84- را برعهده داشت، درباره کلیات این طرح اعلام کرد: نیاز مسکن در کشور طی 12 سال منتهی به 1405، سالانه معادل 950 هزار واحد مسکونی برآورد شده است به این معنی که با احتساب نیاز جدید ناشی از ازدواج، نیاز به تخریب و نوسازی آپارتمان‌های کلنگی، نیاز ناشی از انباشت تقاضای سال‌های قبل و برخی دیگر از فاکتورهای موثر بر بازار تقاضا همچون آمارهای فوت و تولد، باید در مجموع 13 سال منتهی به 1405، معادل 12 میلیون و 300 هزار واحد مسکونی جدید در کشور ساخته شود. بخشی از این ساخت‌وسازها، به صورت برنامه‌های حمایتی دولت در قالب مسکن‌اجتماعی یا پرداخت وام خرید مسکن به اقشار میانی (مسکن حمایتی) انجام خواهد شد. در طرح جامع مسکن با وجود تعیین میزان نیاز به مسکن و ساخت‌وسازهای جدید، سه سناریو برای امکان‌پذیر بودن تحقق سیاست‌ها و برنامه‌های سمت عرضه پیش‌بینی شده است. 

در قالب این سناریوها و با معیار رشد اقتصادی کشور در میان‌مدت و بلندمدت، دو فاکتور شامل توان مالی- اقتصادی دولت و همچنین ظرفیت بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در احداث ساخت‌وسازهای مسکونی، تخمین زده شده و براساس آن، قابلیت حداکثری بازار مسکن برای ساخت‌وساز طی 12 سال آینده محاسبه شده است. 

مطابق پیش‌نویس طرح جامع، انتظار می‌رود نرخ رشد اقتصادی کشور با احتساب متغیرهای سیاسی و اقتصادی اثرگذار، در چشم‌انداز 13 ساله طرح به یکی از سه سطح 3درصد، 2/ 5 درصد و 6 درصد برسد که چنانچه، سطح میانی نرخ رشد حاصل شود، توان بازار برای ساخت و ساز حداکثر 830 هزار واحد مسکونی جدید در هر سال خواهد بود که حدود 13درصد کمتر از نیاز است.

منبع خبر : دنیای اقتصاد

نظر شما

پست الکترونیکی شما نمایش داده نمی شود. همه فیلد ها اجباری می باشد.