دولت به 5 گروه خانوار زمین می‌دهد

بعد از حداقل دو دهه خودداری دولت از واگذاری زمین به مردم، به موجب آنچه توسط معاون اول رییس‌جمهور ابلاغ شد، 5 گروه خانوار در کشور می‌توانند از دولت زمین مسکونی دریافت کنند

0 نظر

 تصویب هیات دولت وزارت راه‌وشهرسازی موظف شده است به خانوارهایی که در بانک‌اطلاعاتی بنیاد‌شهید تحت یکی از عناوین «جانباز، آزاده، فرزند شهید، فرزند جانباز فوت‌شده، فرزند جانباز بالای 70درصد» دارای کارت ایثارگری هستند، یک قطعه زمین با مساحت حداکثر 100 مترمربع واگذار کند.
این زمین‌ها باید با قیمت‌منطقه‌ای –حداقل یک‌دهم قیمت روز بازار- به خانوارهای مشمول این مصوبه واگذار شود. همچنین علاوه بر زمین، بانک‌مرکزی نیز موظف است معادل 45 میلیون تومان وام خرید یا ساخت مسکن‌ به خانوارهای ایثارگر پرداخت کند.
به گزارش «دنیای‌اقتصاد» تجربه واگذاری زمین توسط دولت به مردم به اوایل انقلاب برمی‌گردد. در آن سال‌ها دولت مناطقی از تهران امروزی که آن زمان جزو نقاط خام پایتخت محسوب می‌شد و حتی خارج از محدوده اصلی شهر بود را به قطعات تفکیکی تقسیم کرد و با قیمت‌منطقه‌ای به تعاونی‌های مسکن کارمندی واگذار کرد. این زمین‌ها اگر چه همان موقع تبدیل به مجتمع‌های مسکونی 4 طبقه شد و الان به‌رغم گذشت حداقل 20 سال از عمر بنایشان در ردیف ساختمان‌‌های مسکونی مرغوب شهر قرار دارد، اما از دهه 70 به این طرف، دولت‌ها با نقد تند نسبت به سیاست واگذاری زمین به مردم، نتیجه آنچه پیش‌تر واگذار شده بود را سفته‌بازی در بازار زمین و خرید‌و‌فروش آن توسط تعاونی‌ها بدون آنکه زمین تبدیل به آپارتمان شود، عنوان کردند و با مردود اعلام کردن این سیاست، به اجرای طرح‌های جدیدتری تحت عنوان «اجاره به شرط تملیک»، «مسکن‌ اجاره‌ای» و بالاخره «مسکن‌مهر» روآوردند. اما حالا دولت دوباره به سیاست قدیمی واگذاری زمین به خانوارها متوسل شده و این بار، مجوز اعطای زمین را بصورت موردی – فقط برای ایثارگران- احیا کرده است.
البته مصوبه جدید هیات دولت در شرایطی سازمان ملی زمین و مسکن را مکلف به تامین زمین‌های 100 برای واگذاری به خانوارهای ایثارگر کرده که در قانون ساماندهی مسکن که زودتر از قانون برنامه پنجم تصویب شده است، به دولت برای واگذاری زمین جز در قالب مسکن‌مهر، اجازه‌ای داده نشده است.
متن کامل آنچه روز گذشته توسط معاون اول رییس‌جمهور ابلاغ شد به شرح زیر است:
وزارت راه و شهرسازی در اجرای بند (ل) ماده (44) قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران موظف است با هماهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران نسبت به تامین مسکن جانبازان بیست و پنج درصد و بالاتر، آزادگان، خانواده شهدا (همسر، فرزندان، والدین)، خانواده جانبازان و آزادگان متوفی، فرزندان جانبازان هفتاد درصد تا پایان برنامه پنجم توسعه در قالب تحویل زمین (با رعایت الگوی مصوب مسکن) تا سقف یکصد مترمربع براساس قیمت منطقه‌ای به منظور ساخت مسکن یا واگذاری واحد مسکونی اجاره به شرط تملیک اقدام کند. وزارت راه و شهرسازی (سازمان ملی زمین و مسکن) مجاز است در مناطقی که امکان واگذاری زمین مناسب وجود ندارد به جای زمین به ازای هر فرد واجد شرایط معرفی شده از سوی بنیاد مبلغ یکصد میلیون ریال (100.000.000) در کلانشهرها و مبلغ هفتاد میلیون (70.000.000) ریال برای سایر شهرستان‌ها از محل اعتبارات مصوب مربوط به حساب ایثارگر واریز و به هزینه منظور نماید.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است برابر بند (69) قانون بودجه سال 1391 کل کشور از طریق بانک‌های عامل با معرفی بنیاد و تایید وزارت راه و شهرسازی (سازمان ملی زمین و مسکن) به یکصدهزار نفر از مشمولین این مصوبه، تسهیلات خرید یا احداث مسکن پرداخت نماید. میزان تسهیلات پرداختی برای خرید یا ساخت مسکن به مشمولین برابر مفاد بند (69) قانون بودجه سال 1391 کل کشور در شهرستان‌های با جمعیت بیش از یک میلیون نفر، چهارصد و پنجاه میلیون (450.000.000) ریال، در مراکز استان‌ها سیصد و پنجاه میلیـون (350.000.000) ریال، سایـر شهـرها دویست و پنجاه میلیـون (250.000.000) ریال و برای روستاها یکصد و پنجاه میلیون (150.000.000) ریال و با نرخ چهار درصد با مدت بازپرداخت بیست ساله بدون رعایت الگوی مصوب مسکن و نوساز بودن تعیین می‌شود. زمان پذیرش تقاضای این تسهیلات توسط بانک‌های عامل از ابتدای شهریورماه سال 1391 لغایت پایان تیرماه سال 1392 می‌باشد. در صورتی که مشمولان این ماده از طریق خرید واحدهای احداثی سازمان ملی زمین و مسکن یا انبوه‌سازان طرف قرارداد وزارت راه و شهرسازی یا واحدهای درحال ساخت شخصی نسبت به تامین مسکن خود اقدام کنند، می‌توانند با تبدیل تسهیلات مشارکت مدنی به فروش اقساطی از ضوابط مندرج در این آیین‌نامه استفاده نمایند. بنیاد می‌تواند تعداد دو هزار نفر از ایثارگران مشمول این مصوبه را که در پروژه‌های واگذار شده ساکن و قبلا از تسهیلات متعلقه استفاده کرده‌اند و هم‌اکنون دارای مسکن نامناسب هستند، مجددا برای دریافت تسهیلات پس از تسویه اصل و یارانه آن معرفی کند.
این تصویب‌نامه در تاریخ 16/8/1391 به تایید رییس‌جمهور رسیده است.


منبع خبر : دنیای اقتصاد

نظر شما

پست الکترونیکی شما نمایش داده نمی شود. همه فیلد ها اجباری می باشد.