رونق غیرتورمی معاملات مسکن

تازه‌ترین نتایج آماری از بازار مسکن حاکی از رشد قابل توجه حجم معاملات همراه با تورم بسیار ناچیز (نسبت به تورم کلی) در بهار سال جاری است

0 نظر

برداشت‌های رسمی از بازار نقل و انتقال ملک در تهران حکایت از آن دارد که معاملات مسکن در اولین فصل از سال جاری نه تنها به رکود زمستانی سال گذشته پایان داده بلکه در مقایسه با بهار سال قبل، رشد قابل ملاحظه‌ای را تجربه کرده است.
نتایج رهگیری بهاری بازار مسکن نشان می‌دهد حجم خرید و فروش ملک در پایتخت 23 درصد نسبت به بهار89 افزایش پیدا کرده طوری که در این مدت 37 هزار و 363 فقره مبایعه‌نامه از سوی مشاوران‌املاک تنظیم و منعقد شده است.این نرخ رشد معاملاتی اگر چه به معنی افزایش میل به خرید مسکن در تهران است، اما چنانچه اوضاع بهار امسال با دو سال قبل مورد مقایسه قرار گیرد، مشخص می‌شود در حال حاضر رکورد جدیدی در حوزه خرید مسکن به ثبت نرسیده است که علت آن می‌تواند تغییر شرایط قیمتی باشد. در بهار سال گذشته حجم خرید مسکن در شهر تهران 34 درصد نسبت به بهار قبل از آن افزایش یافته بود که این نرخ رشد 11 واحد از نرخ رشد بهار امسال بیشتر بوده است.
کارشناسان مسکن علت کاهش نرخ رشد خرید ملک در سال جاری را در مقایسه با نرخ رشد سال قبل ناشی از نوسانی شدن قیمت مسکن عنوان می‌کنند. پارسال قیمت ملک بخصوص در نیمه اول سال از ثبات نسبی برخوردار بود و این باعث جلب تقاضا از طرف بازار شد این در حالی است که در ماه‌های گذشته از سال جاری، تهران شاهد دستخوش قیمت‌ ملک بوده است.
افت معاملات اجاره 
در تهران طی بهار امسال سهم معاملات مربوط به اجاره از کل معاملات ملک نه تنها رشد نداشته، بلکه روند کاهشی را طی کرده است. در سه ماه اول سال جاری فقط 4 هزار اجاره‌نامه در بنگاه‌های املاک به ثبت رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 33 درصد کاهش در این بخش را نشان می‌دهد.
افت نقل و انتقال در بازار اجاره مسکن تهران در بهار امسال بر رشد کل معاملات ملک در این شهر تاثیر گذاشته است طوری که به‌رغم افزایش 23 درصدی خرید و فروش، حجم کل معاملات طی این مدت فقط 13 درصد افزایش یافته است.علت کاهش معاملات اجاره مسکن در اولین فصل سال، تداوم رشد شدید اجاره‌بها در پایتخت در این مدت بوده که زمزمه اجرای طرح‌های ضربتی برای کنترل اجاره‌بها در بهار نیز توانست مانع نقل و انتقال اجاره‌نشین‌ها و انتظار آنها برای اجرای طرح در تابستان شود.
اکنون گزارش مقدماتی سامانه رهگیری معاملات مسکن مربوط به 15 روز اول تیرماه بر این فرضیه صحه می‌گذارد طوری که در این مدت حجم معاملات اجاره به جای رشد منفی، در حد یک درصد نسبت به 15 روز اول تیرماه سال گذشته افزایش یافته است.
براساس این گزارش در شهر تهران طی بهار امسال 42 هزار فقره انواع قرارداد ملکی در بنگاه‌ها تنظیم و در سامانه رهگیری ثبت شده است که از این رقم، 37 هزار معامله مربوط به خرید ملک بوده و 4 هزار فقره معامله نیز مربوط به اجاره بوده است.در بهار سال قبل، حجم کل معاملات ملکی، مبایعه‌نامه و اجاره‌نامه به ترتیب 37 هزار ، 30 هزار و 7 هزار فقره بوده است.
رشد کشوری معاملات مسکن
در کل کشور طی سه ماه اول امسال تعداد مبایعه‌نامه‌های ثبت شده –قرارداد خرید- در سامانه رهگیری معاملات مسکن 22 درصد نسبت به سه ماه اول سال گذشته رشد کرده است. در این مدت 194 هزار فقره مبایعه‌نامه در بنگاه‌های املاک سراسر کشور تنظیم شده که به همین تعداد خرید و فروش ملک اتفاق افتاده است. حجم معاملات خرید مسکن در کشور طی بهار سال قبل 158 هزار فقره بوده است.
به گزارش «دنیای‌اقتصاد» بهار سال گذشته حجم خرید مسکن در کشور بیش از 100 درصد افزایش پیدا کرده بود.همچنین در سه ماه اول امسال در کل کشور 58 هزار معامله اجاره مسکن انجام شده است طوری که معادل این رقم، اجاره‌نامه در بنگاه‌ها به ثبت رسیده است. حجم معاملات اجاره ملک در کل کشور طی بهار امسال 21 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش پیدا کرده است.
در بهار سال گذشته 74 هزار معامله اجاره در حوزه ملک در کل کشور انجام شده بود.

وضعیت قیمت مسکن در تهران
متوسط قیمت مسکن در پایتخت طی بهار امسال افزایش پیدا کرد. به گزارش دنیای اقتصاد در حالی که متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در مبایعه‌نامه‌هایی که سال گذشته در شهر تهران تنظیم شده بود رقم یک میلیون و 800 هزار تومان بود، این عدد در سه ماهه اول امسال متر مربعی حدود 100 هزار تومان افزایش پیدا کرده به طوری که هم‌اکنون املاک مسکونی در پایتخت به‌طور میانگین مترمربعی نزدیک به 2 میلیون تومان خرید و فروش می‌شوند. افزایش قیمت مسکن در تهران از نیمه سال گذشته به صورت خفیف شروع شد این درحالی است که مشاوران املاک این روزها می‌گویند این قیمت در مناطق مختلف بیشتر از 10 درصد افزایش پیدا کرده است. اما در عین حال گزارش سامانه رهگیری رشد قیمت مسکن را کمتر از 6 درصد نشان می‌دهد.


منبع خبر : دنیای اقتصاد

نظر شما

پست الکترونیکی شما نمایش داده نمی شود. همه فیلد ها اجباری می باشد.